Alaphilippe net te sterk voor Fuglsang en wint opnieuw Waalse Pijl

Julian Alaphilippe heeft voor de tweede keer op een rij de Waalse Pijl op zijn naam geschreven. De Fransman was op de Muur van Hoei net wat sterker dan de Deen Jakob Fuglsang. Diego Ulissi werd op zes seconden derde.

De Waalse Pijl werd zo als zo vaak beslist op de laatste beklimming van de Muur van Hoei. Onderweg waren er verschillende valpartijen met daarbij een van de favorieten voor de dagwinst Adam Yates. Daniel Martin en Peter Sagan waren niet betrokken bij een valpartij, maar deze twee renners moest het peloton laten gaan, net zoals vele anderen renners, waardoor een uitgedund peloton aan de laatste beklimming van de Muur van Hoei begon.

Bij het opdraaien van de slotklim zat Michal Kwiatkowski en Alejandro Valverde nog in goede positie, maar zakte langzaam weg naar de achtergrond. Fuglsang liet wel zien dat hij nog steeds de goede vorm heeft. De Deen zette halverwege de klim de aanval in en alleen Alaphilippe kon volgen. In de laatste honderdenmeters ging Alaphilippe erover en hield stand tot de finish en pakte zo zijn tweede zege op rij in Hoei. Fuglsang moest andermaal genoegen nemen met een ereplaats, zoals zo vaak dit jaar. Fuglsang werd dit seizoen al tweede in de Strade Bianche, derde in de Amstel Gold Race en nu weer tweede in de Waalse Pijl.

Voor Alaphilippe is het alweer zijn derde klassieke zege van het seizoen. Hij won dit jaar ook al de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. In de Amstel Gold Race mistte hij net het podium.

Bauke Mollema was met de zesde plaats de beste Nederlander in de Waalse pijl. Hij eindigde op acht seconden van de winnaar.