Van der Breggen wint voor vijfde maal op rij Waalse Pijl

Anna van der Breggen heeft voor het vijfde jaar op rij de Waalse Pijl op haar naam gebracht. De renster van Boels-Dolmans was na 118 kilometer de sterkste op de Muur van Hoei. Ze won voor Annemiek van Vleuten en haar ploeggenote Annika Langvad.

Vanuit de start wisten zes rensters zich los te maken van het peloton. De kopgroep van zes kreeg nooit te veel ruimte van het peloton en op veertig kilometer van de streep was het avontuur van de kopgroep voorbij. In het vervolg van de wedstrijd waren er meerdere aanvallen, maar niemand kwam in aanloop naar de laatste beklimming van de Muur van Hoei weg.

Vlak voor het oprijden van de Muur van Hoei was de aanval van Floortje Mackaij wel succesvol. De Nederlandse van Sunweb begon met vijftien seconden voorsprong aan de klim. Op het steilste deel werd ze echter bijgehaald. Anna van der Breggen liet haar klasse zien. De wereldkampioene reed weg bij de anderen en pakte zo voor de vijfde maal de Waalse Pijl. Annemiek van Vleuten moest net zoals in de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race genoegen nemen met de tweede plaats. Annika Langvad maakte het podium compleet. Met Marianne Vos en Demi Vollering eindigden er nog twee Nederlandse rensters in de top-5.

Van der Breggen opnieuw de beste op Muur van Hoei (Pro Shots / George Deswijzen)
Van der Breggen opnieuw de beste op Muur van Hoei (Pro Shots / George Deswijzen)