Moslimschool Haga: AIVD moet tyfusbek houden

Rustaaaag. Dit zijn nou echt een paar mooie quotes voor in je artikel. De vrienden van het Cornelius Haga Lyceum weten wel hoe ze met de pers om moeten gaan.

In het NRC staat een artikel over de verdeling van de personeelslasten van de moslimschool in Amsterdam waar volgens de tyfus-AIVD van alles mis is. Meer fout dan goed zeg maar. Zo verdiende de directeur veel meer dan was toegestaan en blijkt het Haga een echt familiebedrijf te zijn waar de broer van de directeur de beleidsmedewerker is en waar de schoonzus van de broer de secretaresse. Met z'n drietjes zouden ze 33% van de ruim 410.000 euro aan loonkosten opstrijken. Daarnaast wordt een en ander aan vakantiegeld en aanvullende vergoedingen over en weer getikkie't onder het mom van 'een lening'.

Directeur Soner Atasoy laat dus aan het NRC weten dat er helemaal niets klopt van die berekeningen. Wel geeft hij aan dat hij het bedrag wat ten onrechte aan hem uitbetaald is, zal terugbetalen. De accountant had dit al opgemerkt en hier afspraken over gemaakt. Hij is niet echt te spreken over de beweringen van veiligheidsdienst. "Als de AIVD zo graag ambtsberichten wil uitdoen, moeten ze met tyfusbewijzen komen. En als ze die niet hebben, moeten ze gewoon hun tyfusbek houden.

*stil* *mooi*. Heerlijk die duidelijke taal. Lekker Amsterdams. Burgemeester Halsema of de AIVD hebben nog niet gereageerd op deze tyfuszooi.