NBA: Celtics naar volgende ronde play-offs

De basketballers van de Boston Celtics hebben zich als eerste ploeg in de NBA geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs. De ploeg won de eerste drie wedstrijden van de Indiana Pacers en in Indianapolis waren de Celtics ook in wedstrijd vier te sterk. Het was spannend, maar de 20 punten van Gordon Hayward en een ijzersterk einde van Marcus Morris deden de Pacers de das om: 106-110.

De Golden State Warriors zijn nog één zege verwijderd van de volgende ronde, nadat ze de vierde wedstrijd bij de Los Angeles Clippers wonnen. Het ging redelijk op en neer, tot de regerend kampioenen in het vierde kwart het heft definitief in handen namen. Kevin Durant tekende voor 33 punten, Klay Thompson voegde er 32 aan toe en de Warriors wonnen met 105-113, wat ze een 3-1 voorsprong opleverde.

Een 3-1 voorsprong is er ook voor de Toronto Raptors en wel in de strijd tegen de Orlando Magic. Al vanaf halverwege het tweede kwart waren de Raptors duidelijk de bovenliggende partij en onder leiding van Kawhi Leonard en zijn 34 punten werd Orlando met 85-107 vakkundig aan de kant geschoven.

De Portland Trail Blazers hadden het tot slot één helft flink lastig met de Oklahoma City Thunder, maar vooral een sterk derde kwart - waarin Damian Lillard 15 van zijn 24 punten scoorde - hielp de Blazers langszij. In het vierde kwart hielden ze stand en de 98-111 zege betekent dat ook Portland nog één overwinning verwijderd is van de volgende ronde.

NBA play-offs maandag (Nederlandse tijden, best-of-7)
02.00 Detroit Pistons - Milwaukee Bucks, East 1st Round - Wedstrijd 4 (3-0 Milwaukee)
04.30 Utah Jazz - Houston Rockets, West 1st Round - Wedstrijd 4 (3-0 Houston)

De beste plays van de avond (Bron: YouTube)