Hart sprint naar winst in openingsrit Tour of the Alps

De openingsetappe van de Tour of the Alps is gewonnen door Tao Geoghegan Hart. De Brit van Team Sky was na een etappe van 144 kilometer de snelste van een uitgedund peloton. Hij is ook de eerste leider in de Italiaanse rittenkoers.

De eerste etappe van de Tour of the Alps is op papier de makkelijkste van de vijf etappes, maar op het parcours, dat werd verreden in de buurt van Kufstein, lagen toch enkele verraderlijke klimmetjes. Op één van de vele beklimmingen trok Vicenzo Nibali even door. De Italiaan, die zich aan het voorbereiden is op de Giro d'Italia, kreeg Rafal Majak en het het Sky-duo Pavel Sivakov en Hart met zich mee.

Het viertal werkte goed samen, maar toch werden de vier teruggehaald door het uitgedunde peloton, waar Astana hard op kop reed voor hun kopman Pello Bilbao. In de sprint die zou volgen ging de zege toch uiteindelijk naar Hart, die zijn sprint perfect timede. Hij won voor Alex Aranburu en Roland Thalmann. De Astana-renners Bilbao en Nikita Stalnov werden vier en vijf, voor Chris Froome.