Inbrekers komen juwelier Amsterdam binnen door gat in de muur

Twee inbrekers kwamen vorige maand op een wel heel bijzondere wijze binnen bij een juwelier in Amsterdam. Zij kwamen namelijk niet via de voor- of achterdeur naar binnen, maar via een gat in de muur. De ravage is enorm en de buit loopt in de vele tienduizenden euro's.

Het is maandagavond 18 maart rond een uur of 23.30 als er twee inbrekers een juwelier aan de Elandsgracht binnen komen. Ze gaan meteen aan de slag. Met grof geweld vernielen ze verschillende vitrines. Binnen drie minuten weten ze meerdere tassen te vullen met sieraden.

Gat in de muur
De mannen worden in eerste instantie niet opgejaagd door een alarm. De inbrekers zijn namelijk niet via de deur naar binnen gekomen, maar door een gat in de muur. Het gat hebben ze eerder gemaakt in een onbewoond naastgelegen pand. De inbrekers nemen de benen met een flinke buit op zak.

"De buit loopt echt op tot in de vele tienduizenden euro's. Ze hebben onder andere horloges meegenomen van dure merken zoals Rolex, Cartier en Breitling", legt een woordvoerder van de politie uit in het AT5 programma Bureau 020. Even later is het alarm in de juwelier alsnog afgegaan. Een medewerker die poolshoogte is gaan nemen, constateerde eenmaal binnen dat er was ingebroken en schakelde de politie in.

Extra beveiliging
De eigenaar van de juwelier is erg ontdaan door de inbraak. Vooral omdat hij veel aandacht heeft besteed aan de veiligheidsprocedures binnen het bedrijf. Om dit soort acties in de toekomst te voorkomen, heeft de juwelier de procedures sindsdien nog verder aangescherpt.

Signalement
Beide mannen dragen tijdens de overval donkere kleding en gezichtsbedekking. Een van de mannen draagt bovenkleding van het merk Napapijri en draagt daarnaast een lampje op zijn hoofd.