Kawasaki wint enerverende 24 uur van Le Mans

Niet alleen auto's, ook motoren hebben hun 24 uur van Le Mans. Die werd afgelopen weekeinde gereden en dat leverde vooral in de slotfase flink wat spanning op.

Na bijna 23 uur en 800 ronden racen reed de Kawasaki #11 welgeteld één seconde voor de Honda #111, waar Randy de Puniet de leiding overnam van Kawasaki-coureur David Checa. De snelle Fransman breidde het gat in het half uur daarna uit naar dik tien seconden, maar er zat een addertje onder het gras: de Honda moest misschien nog één keer naar binnen voor een laatste slokje brandstof, de Kawasaki zou het sowieso wel redden tot de finish.

Met minder dan twintig minuten te gaan leek Honda gered te worden: een achterblijver gooide met een ploffende motor een berg olie op de baan en dus kwam de safety car naar buiten, waardoor de Honda flink brandstof kon besparen en het mogelijk toch zou gaan redden. Met tien minuten te rijden werd het veld weer op gang gevlagd, met Yonny Hernandez inmiddels op de Honda en Jeremy Guarnoni op de Kawasaki.

In die laatste minuten was het dan toch niet spannend meer: Guarnoni ging voorbij Hernandez, die zijn Honda kort voor het einde noodgedwongen toch naar binnen stuurde voor een klein beetje benzine. Op vrij ruime afstand ging plek drie naar het SERT Suzuki team, voor Wepol Yamaha. Vijfde werd Bolliger Kawasaki, met de Nederlander Nigel Walraven.