MLB: Bellinger blijft indrukwekkend bezig; opmerkelijk dubbelspel bij de A's

De wedstrijdserie tussen de Milwaukee Brewers en de Los Angeles Dodgers stond in het teken van de twee beste slagmensen op dit moment in de MLB: Christian Yelich en Cody Bellinger. Waar zaterdag Yelich uitblonk met twee homeruns was het ditmaal de beurt aan Bellinger.

Bellinger had voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Brewers al het hoogste slaggemiddelde in de MLB en hij liet zien dat hij nog steeds de goede vorm te pakken heeft. In zijn eerste vier slagbeurten wist de Rookie of the Year in 2017 in de NL twee honkslagen te slaan en kreeg daarbij ook eenmaal een vrije loop. In de negende inning bij een stand van 5-5 kwam Bellinger voor de vijfde maal aan slag en sloeg zijn elfde homerun van het seizoen en de 6-5 voorsprong. Kenley Jansen, de closer van de Dodgers, maakte het vervolgens af.

Niet alleen in slagbeurten maakt Bellinger een uitstekende indruk, ook in het verdedigend werk laat hij zich van zijn beste kant zien. In de achtste inning wist de 23-jarige oufielder een homerun te voorkomen van Yelich na een prachtige vangbal.

Bellinger blijft indruk maken bij de Dodgers (Bron: Youtube.com)

 De meeste mooie defensive play kwam op naam van de Oakland Athletics met daarin een grote rol weggelegd voor Ramón Laureano. De outfielder van de Athletics wist een homerun te voorkomen van Teoscar Hernandez na een prachtige vangbal. Justin Smoak die onderweg was naar het tweede honk moest terug naar het eerste honk. De aangooi van Laureano was niet goed, waardoor Smoak weer op weg ging naar het tweede honk, maar dankzij een knappe aangooi van catcher Nick Hundley ging Smoak toch nog uit op het tweede honk.

 

Opmerkelijk dubbelspel bij de A's (Bron: Youtube.com)

Uitslagen MLB zondag: 

New York Yankees - Kansas City Royals 7-6
Baltimore Orioles - Minnesota Twins 3-4
Miami Marlins - Washington Nationals 0-5
Detroit Tigers - Chicago White Sox 4-3
Pittsburgh Pirates - San Francisco Giants 3-2
Tampa Bay Rays - Boston Red Sox 3-4
Milwaukee Brewers - Los Angeles Dodgers 5-6
St. Louis Cardinals - New York Mets 6-4
Chicago Cubs - Arizona Diamondbacks 2-1
Texas Rangers - Houston Astros 11-10
Colorado Rockies - Philadelphia Phillies 4-1
Los Angeles Angels - Seattle Mariners 8-6
San Diego Padres - Cincinnati Reds 4-3
Oakland Athletics - Toronto Blue Jays 4-5
Cleveland Indians - Atlanta Braves 5-11