Ewan wint slotrit Ronde van Turkije, Großschartner pakt de eindwinst

Caleb Ewan heeft de slotetappe in de Ronde van Turkije gewonnen. De Australische sprinter was na een etappe van 172 kilometer de snelste in Instanbul. Fabio Jakobsen werd tweede op één seconden, voor Sam Bennett die als derde over de streep kwam. De eindzege van Felix Großschartner kwam niet meer in gevaar in de slotrit.

De kopgroep werd zo als zo vaak in de laatste tien kilometer gegrepen en konden de renners zich opmaken voor een nerveuze finale met de traditionele aankomst plaats in Instanbul. De laatste kilometers daar bestaat uit smalle straatjes en genoeg haakse bochten en de loopt nog verraderlijk omhoog.

Bennett wilde daar van profiteren en de sprinter trok net voor de laatste kilometer ten aanval. Deceuninck - Quick Step hield de afstand onder controle voor Jakobsen, maar het was Ewan die daar van profiteerde. De Australiër reed in de laatste 500 meter het gat dicht en reed makkelijk naar de overwinning, zijn tweede ritzege deze ronde.

Großschartner kwam nooit in de problemen en eindigde in de slotrit als achtste en pakte zo de eindzege in de Ronde van Turkije. De Oostenrijker won voor Valerio Conti en Merhawi Kudus. Ettiene van Empel reed naar een keurige tiende plaats in het algemeen klassement.