Tilburger in elkaar getimmerd met klinker

In de nacht van zaterdag op zondag hebben agenten een 20-jarige Hilversummer opgepakt aan de Gerard Brandtstraat in Tilburg. Hij zou een 17-jarige Tilburger met een klinker op het hoofd hebben geslagen. De jongen liep daarbij een scheur in zijn schedel op.

Kort voor de aanhouding kreeg de politie een melding dat aan de Koestraat een vechtpartij met zo'n 15 personen gaande zou zijn. Ter plaatse troffen agenten jongens/mannen aan, maar van een echte vechtpartij was toen al geen sprake meer. Ze vorderden de groep weg te gaan. Toen de groep daar geen gehoor aan gaf en op de dienders af kwam lopen gebruikten de agenten hun wapenstokken om ze uit elkaar te drijven. De groep verdween vervolgens de wijk in.

Meerdere eenheden kwamen assisteren om te zorgen dat de rust definitief terug zou keren. Agenten kwamen op de Van der Doesstraat een gewonde jongen tegen. Hij zou zijn mishandeld met een klinker. Dankzij een goed signalement van de mogelijke dader kon deze niet veel later aan de Gerard Brandstraat worden aangehouden in verband met zware mishandeling. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is vastgezet voor verder onderzoek.

Tilburger in elkaar getimmerd met klinker (foto ter illustratie: Pixabay)
Tilburger in elkaar getimmerd met klinker (foto ter illustratie: Pixabay)