Overeem in octagon tegen vriend tijdens UFC Sint-Petersburg

Zaterdagavond mag de Nederlandse krachtpatser Alistair Overeem weer laten zien hoe destructief hij kan zijn in de octagon. In het Russische Sint-Petersburg staat de MMA-veteraan tegenover de Rus Aleksei Oleinik. Een thuiswedstrijd voor Oleinik en een andere tegenstander dan waar Overeem zich op voorbereid had.

Overeem's eigenlijke tegenstander, de eveneens sterke Rus Alexander Volkov, trok zich een paar weken geleden onverwachts terug uit dit gevecht. Overeem weet officieel nog steeds niet waarom de nummer zes van de ranglijst zo plots aangaf niet te kunnen vechten.


Alistair Overeem (Bron: Youtube)

"Ik weet niet wat er met Volkov gebeurd is, maar de focus ligt volledig op zaterdag, op Oleinik," aldus Overeem die deze week een nieuw contract voor zes nieuwe gevechten bij de UFC tekende. "Ik was goed voorbereid op Volkov, dus hopelijk wordt dat gevecht ooit nog eens werkelijkheid. Ik was in supervorm voor hem en had mijn ogen volledig op hem gericht. Na dit gevecht hoop ik echt tegen hem te vechten."

Oleinik staat op positie negen in de ranglijst bij de zwaargewichten bij de UFC en Volkov was een mooiere tegenstander voor Overeem geweest met het oog op een mogelijke titelstrijd. "Rankings zijn rankings. Laat me eerst zaterdag maar vechten, dan zien we dan wel weer", aldus The Reem die, gezien zijn nieuwe contractduur, de mogelijkheid op een nieuw titelgevecht als optie ziet.

Lees ook: Tegenstander MMA-vechter Overeem trekt zich onverwacht terug

"Oleinik zie ik als een vriend van me", zegt Overeem, die Oleinik voorbereidde voor zijn gevecht met de Kroaat Mirko Cro Cop. Oleinik hielp Overeem daarna weer in de voorbereiding voor zijn gevecht met Frank Mir. "Hij is een fantastische kerel, ik ga ook niets verkeerds over hem zeggen, omdat ik Aleksei mag. Hij is een prima vent."

Gevaarlijk is de nieuwe tegenstander van de Nederlandse MMA-veteraan echter wel. "Hij is een veteraan in de sport. Lange ledematen, lange armen. Gevaarlijk 'submission-game'. Hij is stug. Hij staat in de top tien en heeft meer dan vijftig gevechten op zijn naam staan. Het wordt een fantastisch gevecht, dat niet over de vijf volle ronden zal gaan. Het is voor het begin van de derde ronde afgelopen."

UFC Sint-Petersburg is zaterdag 20 april vanaf 19.00 uur te zien op Veronicatv.nl. Veronica zendt diezelfde dag vanaf 22.55 uur een samenvatting van het evenement uit.