Topploegen boeken winst in Dutch Basketball League

In de Dutch Basketball League kwamen donderdagavond drie van de vier topteams in actie en ZZ Leiden, Landstede Basketbal en Donar Groningen boekten allemaal een overwinning.

Koploper Leiden kreeg bezoek van de Den Helder Suns, die halverwege al twintig punten aan de broek hadden. Het werd dan ook totaal niet spannend meer en dankzij onder meer 24 punten van Darius Thompson en 11 rebounds van Kenneth Simms won Leiden met 83-61.

Donar toog naar Rotterdam voor een duel met Feyenoord en ook dat was bepaald niet spannend: halverwege stond Donar al met 23-41 voor en die voorsprong kwam in de tweede helft niet meer in gevaar. De Groningers wonnen met 66-82, Feyenoord moet nog altijd oppassen om de play-offs te halen.

Feyenoord's voornaamste concurrent in de strijd om het laatste play-offplekje, Basketball Academie Limburg, kwam naar Zwolle. Zij deden het nog het best van de drie verliezers, ondanks een 10-0 start voor de Zwollenaren. Die wonnen mede dankzij 25 punten van Kaza Kajami-Keane wel met 71-58.