Militair loopt 600 kilometer lange Dodenherdenking

Landmacht sergeant Emiel Garstenveld is bezig met een mars van 600 kilometer van de invasiestranden van Normandië naar de John Frost brug in Arnhem, waar hij op 4 mei aankomt. Hiermee wil hij het offer dat velen brachten voor onze vrijheid onder de aandacht brengen. Ook zamelt Garstenveld geld in voor stichting Hulphond. Vandaag passeerde hij de Nederlandse grens.

Op zijn wandeltocht passeert Garstenveld verschillende gedenkplaatsen en oorlogskerkhoven. Onderweg houdt de sergeant dan ook drie herdenkingsceremonies. De eerste herdenkingsceremonie hield hij in Normandië. De tweede vond plaats in het Belgische Ieper. De laatste herdenkingsceremonie vindt plaats op 4 mei op de John Frost brug in Arnhem, tijdens de Nationale Dodenherdenking.

Garstenveld, werkzaam bij het Communication & Information Systems Battalion (CIS-Battalion) uit Eibergen, begon zijn tocht op 1 april. Op de dag van zijn aankomst, herdenkt Nederland tijdens de Nationale Dodenherdenking alle Nederlandse burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog sneuvelden in oorlogen of vredesmissies.

Stichting Hulphond
Kameraden van zijn eenheid en van de marechaussee en luchtmacht vergezellen Garstenveld tijdens delen van zijn tocht. Iedereen die met hem meeloopt doneert geld voor Stichting Hulphond. Deze stichting leidt hulphonden op voor veteranen met PTSS. De honden helpen nachtmerries, herbelevingen en stress te beperken.

Interview
FOK! zal op 4 mei de dodenherdenking op de John Frost Brug bijwonen en heeft daarnaast een interview met de sergeant geregeld. Nu zijn wij natuurlijk nieuwsgierig, wat wil jij van de sergeant weten? Brand hieronder los met je vragen, en wij nemen de meest interssante en opmerkelijke vragen mee naar het interview.