Van Gerwen maakt gehakt van Cross in Premier League

In de Motorpoint Arena in Cardiff hebben de heren darters in de Premier League hun elfde speelronde afgewerkt. De meeste wedstrijden waren uiteindelijk niet heel spannend, maar het niveau was bij vlagen bijzonder hoog. De nieuwe stand in de Premier League is hier te vinden.

Mensur Suljovic (AUT) - Daryl Gurney (NIR) 8-5
Het ging aanvankelijk redelijk gelijk op, maar vanaf 3-3 was Suljovic de betere. Gurney liet veel kansen op de dubbels liggen, Suljovic pakte ze wel en vooral een 76-finish om op 6-4 te komen leek de Noord-Ier de das om te doen. De laatste leg was moeizaam, maar de Oostenrijker maakte het met wat moeite toch af: 8-5.

Mensur Suljovic - Daryl Gurney (Bron: PDC)
Mensur Suljovic - Daryl Gurney (Bron: PDC)

Rob Cross (ENG) - Michael van Gerwen (NED) 2-8
Van Gerwen pakte in de eerste twee legs zijn kansen niet en zag Cross op 0-2 komen, maar vervolgens ging de wereldkampioen los. Hij gaf de Engelsman nauwelijks nog kansen op de dubbels, gooide zelf bijna alles raak en maakte het in rap tempo zeer overtuigend af: 8-2.

Rob Cross - Michael van Gerwen (Bron: PDC)
Rob Cross - Michael van Gerwen (Bron: PDC)

Michael Smith (ENG) - Gerwyn Price (WAL) 5-8
De eerste twee legs waren niet best, maar daarna barstte het even los: Smith gooide 170 uit en in de leg daarna gooide Price óók 170 uit. Bij vlagen gooiden de heren ineens alles raak, zoals in de negende leg, waarin ze allebei twee 180's achter elkaar gooiden - helaas zonder negendarter. Price gooide die leg wel in elf darts uit en vanaf dat moment liep hij weg naar een prima 8-5 zege.

Michael Smith - Gerwyn Price (Bron: PDC)
Michael Smith - Gerwyn Price (Bron: PDC)

Peter Wright (SCO) - James Wade (ENG) 2-8
Dit was niet zo best. Wright gooide voor de verandering eens met een setje trilpijlen, met als enige effect dat de kijker flink tegen de irritatiegrens zat. Het niveau van de Schot was wederom niet best, Wade gooide ook niet geweldig, maar wel ruimschoots voldoende om zijn opponent met 8-2 te kloppen.

Peter Wright - James Wade (Bron: PDC)
Peter Wright - James Wade (Bron: PDC)