EA teaset eerste asset Command & Conquer Remastered

EA heeft een eerste glimp getoond van Command & Conquer Remastered. Het betreft de welbekende Construction Yard, het 'hoofdgebouw' uit de strategiegame die spelers in staat stelt om aanvullende constructies bij te bouwen in hun basis.

Zoals in de afbeelding te zien is blijft EA trouw aan de weergave van de originele Construction Yard terwijl er overduidelijk een boel extra subtiele details zijn toegevoegd en er natuurlijk veel minder kartelrandjes zijn. Wat ook leuk is om te zien is dat de ontwikkelaars van de remaster extra details hebben toegevoegd die afkomstig zijn uit de cinematics van de originele game. "We willen natuurlijk zo dicht mogelijk bij het origineel blijven, maar als er kansen zijn om details toe te voegen uit bijvoorbeeld de cut-scenes van de oude versie, dan zullen we dat zeker niet laten", zo laat EA's Jim Vessella weten. Een voorbeeld hiervan is de ruitjesstructuur op de deur van de Construction Yard. 

Hoewel de game uitgegeven wordt door Electronic Arts, de bezitter van het intellectuele eigendom Command & Conquer, wordt de daadwerkelijke ontwikkeling hoofdzakelijk gedaan Petroglyph Games, een relatief onbekende studio die bestaat uit enkele medewerkers van het originele Westwood Studios. Zij krijgen hierbij assistentie van ontwikkelaar Lemon Sky Studios, die onder andere verantwoordelijk was voor de remaster van StarCraft.

Het is een mooie eerste indruk van hoe een en ander er straks uit komt te zien, maar een release lijkt vooralsnog ver weg. Alles lijkt erop te wijzen dat de remaster een viering wordt van het 25-jarig bestaan van de C&C-franchise, welke ze pas in september 2020 officieel aantikken. Kans is dus groot dat we een release rond die tijd mogen verwachten. EA heeft meermaals toegezegd dat de game geen microtransacties zal bevatten.