'Nieuwe game van Retro geteaset door Reggie'

Eerder deze week was de laatste werkdag van Reggie Fils-Aime bij Nintendo of America. Sindsdien heeft hij een eigen Twitter-account aangemaakt, waar hij een aantal foto's heeft geplaatst van cadeaus die hij in ontvangst heeft mogen nemen.

Eén van deze cadeaus is artwork gemaakt door Retro. Hierin is Reggie te zien met Samus, Donkey Kong, Diddy Kong en Dixie Kong. Dit zijn natuurlijk verwijzingen naar games (Metroid Prime, Donkey Kong Country Returns) waar Retro aan heeft gewerkt. Het is menig persoon opgevallen dat er echter nog iets te zien is in de artwork.

Wie kijkt naar achter het standbeeld van Mario ziet een kleine robothand die niet te plaatsen is in één van de eerdere games van Retro. Het helpt natuurlijk niet dat het standbeeld van Mario er precies voor is geplaatst, wat al gauw de theorie opwekte dat dit een personage is van een aankomende Retro-game. Op Twitter heeft tussen twee Retro-medewerkers bovendien deze conversatie plaatsgevonden, wat de geruchten alleen maar verder doen opwaaien.

Wellicht is het iets, misschien is het niets. Momenteel werkt Retro aan Metroid Prime 4, maar volgens andere geruchten zou een andere titel in de afrondende fase zijn. Neem het voorlopig met een korreltje zout en hoop op een verschijning tijdens E3.