Bokser Lomachenko verdedigt wereldtitel, Shields pakt ook 4e gordel

Speciaal voor de boksliefhebbers keren we nog weer even terug naar het weekeinde, want er werd weer prima gevochten. Dit keer vond de hoofdmoot bij de vrouwen plaats, met maar liefst vier wereldtitels op het spel in één gevecht.

Eerst naar Los Angeles: tweevoudig olympisch kampioen Vasiliy Lomachenko (12-1), pound-for-pound een van de besten ter wereld, verdedigde zijn WBA- en WBO-wereldtitels in het lichtgewicht (-61,2kg) tegen de Engelsman Anthony Crolla (34-6). Dat ging hem uitstekend af: de Oekraïner domineerde bijna vier ronden en sloeg Crolla aan het einde van de derde ronde al het licht uit de ogen. De scheidsrechter liet toch nog doorgaan, maar in de vierde ronde maakte Lomachenko het alsnog af.

Lomachenko - Crolla (Bron: YouTube)

In het voorprogramma maakte de Mexicaan Gilberto Ramirez (39-0, 25 KO's), regerend wereldkampioen in het supermiddengewicht (-76,2kg) zijn debuut in het lichtzwaargewicht (-79,4kg) en dat ging hem goed af. De Amerikaan Tommy Karpency (29-6) was er minder gelukkig mee: zijn team gooide na de vierde ronde de handdoek in de ring, een verstandige keuze, want hij kwam er tegen de enorme kracht van Ramirez simpelweg niet aan te pas.

In Monterrey verdedigde Jaime Munguia (32-0, 26 KO's) zijn WBO-wereldtitel in het superweltergewicht (-69,9kg) voor de vierde keer en wel tegen de Ier Dennis Hogan (28-1). Dat werd een fraai gevecht, waarin beide heren elkaar goed partij boden, maar na twaalf ronden werd Munguia als winnaar aangewezen door twee van de drie juryleden.

Ramirez - Karpecny (Bron: YouTube)

Twee van dé vrouwen in het boksen vochten in Atlantic City eindelijk tegen elkaar. Claressa Shields (8-0) en Christina Hammer (24-0) namen het tegen elkaar op om te bepalen wie de onbetwiste koningin van het middengewicht (-72,6kg) zou worden. Shields legde haar wereldtitels bij de IBF, WBA en WBC in de waagschaal, de Duitse Hammer verdedigde haar WBO-titel.

Het was een clash tussen twee grootmachten, maar de bij de amateurs zo ongenaakbare Shields liet zien simpelweg de beste te zijn. De drie juryleden hadden na tien ronden dan ook niet al teveel moeite om te bepalen dat de Amerikaanse nu dé enige echte wereldkampioene is in het middengewicht.