FOK! Wat een weer: bewolkt, mogelijk een bui

Het is half tot zwaar bewolkt en in het zuiden en oosten en later het midden valt plaatselijk wat lichte regen. In het noorden is het eerst nog zonnig, maar ook daar komt geleidelijk meer bewolking. In de middag ontstaat in de zuidwestelijke helft een enkele bui. De maxima lopen landinwaarts uiteen van 14°C onder de bewolking tot circa 19°C in opklaringen.

In het Waddengebied liggen de maxima rond 15°C. De wind is zuidoost tot oost, in het zuiden zwak, in het midden en noorden matig. Langs de zuidwestkust kan de wind in de middag mogelijk van zee komen. In de loop van de middag draait de wind overal weer naar het oosten en is meest matig.

De nacht naar donderdag verloopt droog en aanvankelijk zijn er nog wolkenvelden. In de loop van de nacht wordt het helder. De minima lopen uiteen van 7°C in het noordoosten tot 10°C in het westen. De wind is oostelijk en meest matig.

Donderdag overdag is er volop zon. De maxima lopen uiteen van 18°C in het Waddengebied tot lokaal 23°C landinwaarts. De wind is oostelijk en meest matig. (Bron: KNMI)

bevroren bloesem (Foto: Bekende van qltel)
Een schitterende foto van ondergespoten bloesem als bescherming tegen de vorst. (Foto: Bekende van qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.