NBA: Bucks en Rockets beginnen zeer overtuigend aan play-offs

De basketballers van de Milwaukee Bucks en Houston Rockets zijn zeer overtuigend begonnen aan de play-offs in de NBA. Beide teams openden met een thuiswedstrijd en dat leverde een ruime zege op.

In het oosten openden de Bucks hun serie tegen de Detroit Pistons. Dat was geen moment spannend: de Bucks namen al vroeg het heft in handen en onder leiding van Giannis Antetokounmpo, goed voor 24 punten en 17 rebounds in slechts 24 minuten, begon Milwaukee met een simpele 121-86 zege.

De Rockets begonnen tegen de Utah Jazz en dat bleef nog iets spannender. Halverwege het eerste kwart namen de Rockets de leiding en die gaven ze geen moment meer weg, maar pas in de slotfase konden ze Utah definitief van zich af schudden: 122-90, waarbij James Harden goed was voor 29 punten en 10 assists.

De Portland Trail Blazers begonnen thuis tegen de Oklahoma City Thunder met winst. Al snel liep de thuisploeg uit naar een forse voorsprong, maar in de tweede helft werd het ineens toch nog spannend. Het was niet genoeg voor OKC, want onder leiding van Damian Lillard (30 punten) won Portland met 104-99.

In Boston namen de Celtics het op tegen de Indiana Pacers en dat ging redelijk op en neer. De bezoekers domineerden de eerste helft, maar de Celtics namen het met een geweldig derde kwart (26-8) over, waarna ze het met 84-74 keurig af konden maken, onder meer dankzij 20 punten van Kyrie Irving en Marcus Morris.

NBA play-offs maandag (Nederlandse tijden, best-of-7)
02.00 Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets, East 1st Round - Wedstrijd 2 (1-0 Brooklyn)
04.30 Golden State Warriors - Los Angeles Clippers, West 1st Round - Wedstrijd 2 (1-0 Golden State)

De beste plays van de avond (Bron: YouTube)