FOK! Wat een weer: prachtige week voor de boeg

Welkom!  

Er staat ons een prachtige week te wachten, inclusief Pasen. De enige kleine verstoring zien we op woensdag, maar ook dan blijft het op heel veel plaatsen droog. Alleen in de zuidelijke provincies kan er dan een enkele regen- of onweersbui vallen. In het overgrote deel van het land blijft het tot (ver) volgende week gewoon kurkdroog.

Het ene hogedrukgebied zwakt af, maar er wordt alweer een nieuwe in de steigers gezet. Deze groeit uit tot de zoveelste blokkade die we de laatste jaren tegenkomen. Het is al een droge maand, en daar komt dus geen verandering in.

Veel zon dus. Alleen op woensdag dus die kleine hapering. Er komen dan wel wat meer wolkenvelden voor, met in het zuiden dus die enkele bui. De rest van de week is het vrij zonnig. Vandaag wordt het 14 tot 19 graden, maar aan het eind van de week zitten we dan op veel plaatsen rond of iets boven de 20 graden. Alleen op de Wadden blijft het uiteraard wat frisser. Door de wat doorstaande oostenwind krijgt ook de zeewind weinig kans om door te breken en wordt het ook aan zee 20 graden.

Fijne avond!  

bevroren bloesem (Foto: Bekende van qltel)
Een schitterende foto van ondergespoten bloesem als bescherming tegen de vorst. (Foto: Bekende van qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.