'Politie in Turijn pakt Ajax-fans op na aantreffen boksbeugels en bitjes'

De Italiaanse politie heeft naar verluidt al vijf Ajax-fans opgepakt in Turijn, nadat in hun supportersbus boksbeugels en bitjes zijn gevonden. Ajax speelt dinsdagavond de tweede wedstrijd in de kwartfinales van de Champions League tegen Juventus, waardoor veel fans van de Amsterdamse club al zijn afgereisd naar Italië.

De Italiaanse sportjournalist Gianluca Di Marzio meldt dat de supportersbus van de weg is geplukt vanwege controle. Bij het onderzoek zijn er dus verschillende objecten aangetroffen die kunnen duiden op intenties om geweld te plegen. Mogelijk zullen de vijf 'ultra's van Ajax' dinsdag niet aanwezig zijn als de club het opneemt tegen Juventus.

Bij de heenwedstrijd in Amsterdam vorige week kwam het ook al tot een confrontatie tussen de uitfans en de lokale politie. De Italiaanse supporters werden door de politie opgewacht ter hoogte van het metrostation Waterlooplein en waren in het bezit van een flinke hoeveelheid wapens. Hierbij ging het onder meer om uitschuifbare wapenstokken, vlaggenstokken, een hamer en andere slagvoorwerpen. In totaal werden 185 fans aangehouden.

De supporters werden na hun arrestatie met bussen overgebracht naar een cellencomplex. De meeste fans werden woensdagavond en -nacht vrijgelaten, maar veertien mochten nog niet vrijuit wegens openlijke geweldpleging. De heenwedstrijd eindige vorige week in een 1-1 gelijkspel, waardoor Ajax dinsdag aan een overwinning of doelpuntrijke remise genoeg heeft voor een plek in de halve finales van de Champions League.