Woods wint Masters voor vijfde keer en boekt eerste majorzege sinds 2008

Tiger Woods heeft voor het eerst in elf jaar weer een major gewonnen. Op de bekende baan van Augusta won de 43-jarige Amerikaanse golflegende voor de vijfde keer het befaamde groene jasje door de US Masters te winnen. De laatste majortitel was in 2008, toen was hij de beste op de US Open.

Woods zegevierde op de Augusta National golfbaan met een totaal van 275 slagen. Daarmee bleef hij zijn drie landgenoten Dustin Johnson, Xander Schauffele en Brooks Koepka één slag voor.

Op de laatste dag begon Woods met twee slagen achterstand op de Italiaan Francesco Molinari. Molinari ging zowel op de twaalfe als de vijftiende hole in de fout door beide keren de bal in het water te slaan. Woods speelde op de eerste negen holes ook niet al te sterk, waardoor het spannend bleef. Pas na de vijftiende hole nam Woods afstand van de concurrentie dankzij een simpele birdie op vijftien en dankzij een fantastische afslag op zestien maakte de Amerikaanse grootheid ook een birdie. Na een makkelijke par op zeventien wist Woods dat een bogey voldoende was op achttien. Hij maakte de bogey en dat was voldoende voor de winst op de baan van Augusta.

Voor Woods is het zijn vijftiende major-overwinning waarmee hij drie titels verwijderd is van de recordhouder Jack Nicklaus.