LŁthi wint eindelijk weer in Moto2, punten Bendsneyder

Motorcoureur Thomas Lüthi heeft voor het eerst in bijna twee jaar weer eens een Grand Prix gewonnen. Op het Circuit of the Americas in Texas was de Zwitser zondag de beste in de Moto2.

Marcel Schrötter pakte vanaf poleposition na een topstart de leiding, maar Alex Marquez kwam langszij. Nog voor de eerste bocht gingen drie man al onderuit - Joe Roberts, Fabio Di Giannantonio en Xavi Vierge - en een paar bochten later schoof kampioenschapsleider Lorenzo Baldassarri tegen het asfalt nadat hij in aanraking kwam met Jorge Martin, die met een speed wobble uit balans raakte.

Marquez en Schrötter sloegen een gaatje, met Thomas Lüthi tussen hen in, en het was de Zwitser die halverwege de race een snel groeiende voorsprong nam. Schrötter reed wat weg bij Marquez, die zijn Spaanse landgenoot Jorge Navarro in de nek kreeg.

Met drie ronden te rijden opende Navarro met succes de aanval, maar Luca Marini sloeg een dubbelslag, passeerde Marquez én Navarro en nam plek drie over, tot hij die een bocht later weer in moest leveren.

Lüthi werd door teamgenoot Schrötter niet meer bedreigd, Navarro leek zich in de mooie strijd om plek drie wat los te rijden. Dat hield hij vol en hij completeerde het podium, voor Mattia Pasini en Marquez. Bo Bendsneyder eindigde als dertiende en pakte zo een paar punten.