Eerste Superbikes-podium van het jaar voor Van der Mark, Bautista wint weer

World Superbikes-coureur Alvaro Bautista heeft ook de tiende race van het jaar gewonnen. Op het TT Circuit Assen eindigde de Spanjaard voor wereldkampioen Jonathan Rea en dat was ook al de tiende keer dit jaar dat die twee bovenaan eindigden.

Bautista pakte zoals gebruikelijk vanaf poleposition de leiding, Markus Reiterberger verschalkte Michael van der Mark en nam plek twee over. Achter de Nederlander schoof Rea vanaf plek acht aan, gevolgd door Leon Haslam, Alex Lowes, Toprak Razgatlioglu en Tom Sykes. Rea was op dreef en de wereldkampioen pakte Van der Mark ook al snel.

Rea nam ook de tweede plek over van Reiterberger, terwijl Van der Mark de aansluiting met de podiumplekken keurig vast wist te houden, tot hij de Duitser halverwege passeerde. Lowes en Haslam kwamen ook nog voorbij Reiterberger en vochten onderling nog een mooi duel uit om plek vier.

Voorin kon Rea niet meer doen dan hopen dat Bautista een fout zou maken, maar dat gebeurde niet en dus won de Spanjaard ook de tiende race van het seizoen, voor de wereldkampioen en diens Kawasaki. Van der Mark completeerde het podium met een derde plek, zijn eerste podiumplek van het jaar. Lowes hield Haslam van het lijf en werd vierde.