Molinari begint als leider aan slotdag Masters, Woods eerste achtervolger

Francesco Molinari staat na derde dag van The Masters aan de leiding. De Italiaanse golfer heeft na 54 holes een voorsprong van twee slagen de Amerikanen Tiger Woods en Tony Finau.

Molinari was een van de vijf leiders na de tweede dag en ook op de derde dag maakte Molinari indruk op de baan van Augusta. De r. De Italiaan die vorig jaar The Open won, zijn eerste majorzege, speelde zaterdag een foutloze ronde in 66 (-6) slagen en staat voor het toernooi op -13.

Molinari heeft twee slagen voorsprong op Woods en Finau. Woods begon met een bogey op de vijfde hole, maar herstelde dat in de rest van de ronde met zes birdies. Finau kende nog een betere ronde dan zijn landgenoot. De 29-jarige golfer speelde een geweldige ronde en speelde Tony Finau speelde zaterdag een fantastische ronde van 64, één slag boven het baanrecord. Ook Webb Simpson maakte een ronde van 64 slagen.

Vanwege het aangekondigde slechte weer zal de start al vroeg zijn. Waar normaal gesproken de laatste groep om 20.20 van start ging moeten ze nu vijf uur vroeger van start. Ziggo zal de uitzending ook eerder beginnen en 15.00 zijn de eerste beelden te zien.