Discountsupermarkten duurder dan servicesupers

Wie goedkoop boodschappen wil doen, moet daarvoor niet bij de Lidl of de Aldi zijn, maar bij Dirk. Dat blijkt uit de jaarlijkse peiling van Kassa, dat 27 artikelen bij 6 verschillende supermarkten insloeg en de prijzen met elkaar vergeleek. 

Voor de boodschappen was Kassa bij Dirk 42,25 euro kwijt, bij nummer twee, de Jumbo, rekenden ze 42,90 euro af. Op plaats drie stond Plus met 44,31 euro, Albert Heijn volgt met 46,18 euro. Op de laatste plaatsen eindigen de Lidl met 46,97 euro en de Aldi met 47,51 euro. Opvallend is dat bij de servicesupermarkten de boodschappen goedkoper waren dan een jaar geleden, ondanks de BTW-verhoging. Bij de discounters was het programma duurder uit dan vorig jaar. 

Volgens Paul Moers, supermarktdeskundige, kunnen de servicesupers de prijzen van hun budgetproducten laag houden omdat ze de stijgende kosten in de rest van het assortiment kunnen doorberekenen. De discounters hebben een beperkter assortiment en hebben dat voordeel niet. Verder zou de kwaliteit van de budgetsupers wel hoger liggen dan dat van de servicesupermarkten. 

Discountsupermarkten duurder dan servicesupers (Foto ter illustratie: Pixabay)
Discountsupermarkten duurder dan servicesupers (Foto ter illustratie: Pixabay)