FOK! Wat een weer: de ergste kou hebben we gehad, brrrr

Goeiedag!  

Het was gisteren echt een dag om in bed te blijven liggen, maar uiteindelijk ben ik er maar om 16.00 uitgekomen. Brrrr, wat is het koud buiten zeg, en als koukleum had ik gisteren dan ook niets te zoeken buiten. De zon scheen wel, maar er vielen ook voorjaarsbuien (het woord winters weiger ik te gebruiken  ). Het hagelde geregeld en op diverse plaatsen viel ook gewoon sneeuw. Héél lokaal werd zelfs onweer gemeld. In de zonneschijn was het, voor zover mogelijk, nog wel enigszins uit te houden.

De buien verdwijnen nu, en dan kunnen we ons opmaken voor een bitterkoude nacht met minima van -2 tot 0 graden. Dus vorstgevoelige plantjes mogen zeker wel naar binnen toe. Daarbij is het eerst nog helder. Pas later in de nacht neemt in het oosten de bewolking wat toe. 

Vandaag zien we een afwisseling van wolken en zon. Het blijft tot de avond wel op de meeste plaatsen droog. In de middag wordt de bewolking in de oostelijke helft wat dikker en uiteindelijk kan daar dus in de avond ook een beetje regen gaan vallen. Het is al iets minder koud dan vandaag met maxima rond de 10 graden. De wind is nog steeds noordoost en is matig van kracht. Alleen op de Wadden waait het wat harder.

Volgende week gaat het hogedrukgebied aan de wandel, en zodoende draait de stroming bij ons naar het oosten toe. Daarmee wordt steeds zachtere lucht aangevoerd. Aan het einde van de week kan het wel eens 20 graden worden in het zuiden, maar ook elders is het met 17 graden prima uit te houden. 

Kortom, de kou gaat gelukkig uit de lucht. Wat niet verandert is dat het toch op de meeste plaatsen droog zal blijven de hele komende week.

Fijn weekend!  

Affikkende windmolen (Foto: Interpretatie)
Deze windmolen heeft zijn laatste energie gegeven. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.