Vijf koplopers halverwege The Masters, Woods niet ver achter

Na de tweede dag van The Masters, het eerste major van het jaar, staan vijf golfers aan de leiding. De Australiërs Adam Scott en Jason Day, de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen, de Italiaan Francesco Molinari en de Amerikaan Brooks Koepka staan na 36 holes op zeven onder par.

De vijf hebben één slag voorsprong op vier andere golfers met daarbij Tiger Woods. De veertienvoudig majorwinnaar, die in 2008 zijn laatste titel pakte, eindigde sterk in zijn tweede ronde. Hij maakte vier birdies op de laatste tien holes en maakte daarbij geen bogeys. Op de zeventiende en achttiende hole kreeg Woods nog een mooie kans om zich bij de leiders toe te voegen, maar zijn putts over korte afstand deze ronde waren niet goed. Toch keek Woods tevreden terug op zijn tweede ronde. "Ik heb hier en daar een paar putts gemist, maar ik heb ook een paar lange putts gemaakt, zoals op negen, veertien en vijftien. Als ik de kortere putts gewoon op lijn blijf spelen zullen ze uiteindelijk gaan vallen", aldus Woods die nog bijna geblesseerd raakte aan zijn enkel toen een beveiliger uitgleed in zijn poging het publiek op afstand te houden.

Voor Sergio Garcia, winnaar in 2017, de Zuid-Afrikaan Charl Schwartzel, de Engelsman Danny Willett, winnaar in 2016, en diens landgenoot Justin Rose, nummer één van de wereld, is het toernooi al voorbij. Alle vier de golfers misten de cut.

Patrick Reed zit er nog wel in. De Amerikaanse titelverdediger staat op een gedeelde 29ste plaats, maar heeft wel al een achterstand van zes slagen op de leiders.