ADO Den Haag verlengt met Groenendijk en assistent

Alfons Groenendijk heeft zijn contract bij ADO Den Haag verlengd tot medio 2021, zo laat de huidige nummer twaalf van de Eredivisie weten via de officiële kanalen.

"Hoewel het huidige seizoen wisselvallig is - daar zijn beide partijen het over eens - zijn er mooie prestaties neergezet onder deze staf. Dat gebeurde met een werkwijze die bij ons past. We zijn er daarom van overtuigd dat dit seizoen goed afgesloten wordt en dat er daarna nog mooie jaren volgen", reageert manager voetbalzaken Jeffrey van As. Ook assistent-trainer Edwin de Graaf blijft langer aan de club verbonden. Hij verlengt zijn contract tot de zomer van 2022.

Groenendijk zwaait sinds februari 2017 de scepter bij ADO. Hij werd destijds aangesteld als opvolger van Zeljko Petrovic en wist de club dat seizoen uiteindelijk te behoeden voor degradatie. Vorig seizoen eindigde Groenendijk met ADO op een verdienstelijke zevende plaats in de Eredivisie; in de huidige voetbaljaargang neemt men na twintig speelrondes een elfde plaats in. Voor zijn periode bij ADO was hij actief als trainer bij onder meer Jong Ajax en Excelsior.