Utrechtse afpersers opgepakt

Een man en een vrouw zijn aangehouden voor afpersing via een site voor betaalde seks. De twee zitten nu vast. Sinds september 2018 deden drie mannen aangifte van afpersing. De recherche startte hierop een onderzoek. De slachtoffers hadden elk contact met dezelfde vrouw via een site voor betaalde seks. Zij maakten een afspraak met haar in een woning in de Utrechtse wijk Lunetten.

Daar aangekomen, moest vooraf betaald worden voor te leveren diensten. Voor die gebeurden, kwamen er plotseling twee mannen binnen die het slachtoffer bedreigden, hun geld onder dwang afnamen en de woning uitzetten. Twee van de slachtoffers werden daarbij ook mishandeld.

Het rechercheonderzoek leidde naar een 31-jarige vrouw en 36-jarige man uit Utrecht. Zij zijn maandag 8 april aangehouden en na voorgeleiding in verzekering gesteld. De derde verdachte wordt nog gezocht.

Het onderzoek loopt door. Mensen die ook slachtoffer geworden zijn van de twee, wordt gevraagd ook aangifte te komen doen op een politiebureau. Mensen die meer informatie over de zaak hebben, wordt gevraagd om hun informatie door te geven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.