'Einde dreigt voor nieuwkomer Hudson's Bay'

Warenhuisketen Hudson's Bay draait zo slecht in Nederland dat sluiting of faillissement van de Nederlandse winkels dit jaar het meest voor de hand ligt. Volgens het Duitse zakenweekblad Wirtschaftswoche blijkt dat uit interne documenten van het Duitse moederbedrijf Karstadt.

In september werd Hudson's Bay onderdeel van het op een na grootste warenhuisconcern van Europa door de samensmelting met Karstadt. Volgens Wirtschaftswoche gaf dit een tijdelijke verlichting voor de keten.

Het warenhuis opende de eerste vestiging in september 2017 aan het Rokin. Vrij kort na de opening werd duidelijk dat de winkelketen niet aansloot bij het Nederlandse publiek. Uit eerdere interne documenten blijkt dat er al langer sprake is van verliezen.

Verliezen tot een miljard
Volgens Duitse berichten zouden de Nederlandse winkels afstevenen op verliezen tot een miljard euro in 2028, als de keten op deze manier verdergaat. Een woordvoerster van Hudson's Bay kan niet inhoudelijk op deze berichten reageren. Ook Karstadt is niet bereikbaar voor een reactie.

Onlangs opende het Canadese bedrijf nog een nieuw filiaal in Amstelveen, na een grondige renovatie van het voormalige V&D-pand. Het hoofdkantoor van Hudson's Bay Nederland is gevestigd boven het Amstelveense filiaal.