Toekomstige NBA-sterren duelleren om collegetitel

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie gaan de play-offs zaterdag beginnen en dus ligt een en ander nu heel even stil. Een perfect moment om de blik te werpen op een paar van de toekomstige sterren, want deze week is het seizoen in het ongekend populaire college basketball afgesloten.

In 'March Madness', dat in april eindigt, spelen 68 universiteitsteams om de titel van nationaal kampioen. Van die teams vielen er 64 af in de eerste ronde, de tweede ronde, de Sweet Sixteen en de Elite Eight, waardoor vier teams zich plaatsten voor de Finale Four: de Auburn Tigers, de Virginia Cavaliers, de Texas Tech Red Raiders en de Michigan State Spartans.

Auburn debuteerde in de Final Four, maar in de halve finales dolven ze het onderspit tegen Virginia. Die ploeg schreef vorig jaar nog negatieve geschiedenis door als eerste nummer één ooit van een nummer zestien te verliezen, maar met 63-62 na een zinderende slotfase plaatsten ze zich nu voor de grote finale. Daarin speelden ze tegen de Final Four-debutanten van Texas Tech, die met 61-51 afrekenden met Michigan State.

De finale werd een spannende strijd. Beide ploegen leken bij vlagen op weg naar de winst, maar uiteindelijk was overtime nodig. Daarin bleek Virginia dan toch te sterk: 85-77, onder meer dankzij 27 punten van De'Andre Hunter en een wederom geweldig optreden van Kyle Guy en Ty Jerome, die de ploeg in de slotminuut tegen Auburn ook al naar de winst loodsten.

Op 20 juni wordt de NBA Draft gehouden en dan zullen we zien welke spelers volgend seizoen in de NBA te zien zijn.

De hoogtepunten van de finale (Bron: YouTube)