PROUD: 'Decriminaliseer prostitutie'

Naar aanleiding van de petitie van Exxpose, die zij op woensdag 10 april hebben aangeboden aan de politiek, heeft PROUD een tegen-aktie georganiseerd. Op zaterdag 13 april aanstaande gaan zij demonstreren in Amsterdam.

PROUD, de belangenvereniging voor sekswerkers, vindt dat je sekswerkers in het nauw drijft als je het bezoeken van sekswerkers strafbaar stelt. PROUD noemt hun ideeën nogal betweterig. "Ze zeggen dat ze opkomen voor de rechten van vrouwen maar er komen hierdoor juist meer vrouwen in de problemen”, voorspelt ze. "Volgens ons wordt de kans op hiv-besmetting juist groter en zal het geweld tegen vrouwen juist toenemen. Het bewijs daarvoor zien we in diverse Europese landen, waar dit Nordic Model al is ingevoerd, terug."

PROUD strijdt er juist voor het prostitutievak meer te decriminaliseren. "We moeten gewoon als zzp’ers behandeld worden, net als elke andere zelfstandige. En werknemers moeten dezelfde voordelen genieten als ieder andere werkende." PROUD: "Stop er eens mee om het christelijke moraal te misbruiken voor je eigen anti-sekswerk agenda. Hiermee schaadt je sekswerkers en ontneem je hen hun mensenrechten." 

De Demonstratie start om 14.00 bij het Prostitutie Informatie Centrum aan de Enge Kerksteeg 3 te Amsterdam.