Afvaldumper mishandelt BOA

Een 52-jarige man uit Poppel is woensdag 10 april 2019 omstreeks 23.00 uur op de Burgemeester van Gorpstraat in het bosgebied van Gorp en Roovert op heterdaad door een boswachter aangehouden ter zake een milieudelict. De Belg, die zich hevig verzette bij zijn arrestatie, werd door de Buitengewoon Opsporingsambtenaar betrapt op het illegaal dumpen van sloophout.

In en rondom de natuurgebieden in het politiedistrict Hart van Brabant is de afgelopen weken regelmatig bouwafval gedumpt. Boswachter en politieagenten surveilleren daar daarom extra. Woensdagavond betrapte een boswachter een dumper op heterdaad. De man probeerde er met zijn auto met aanhanger vandoor te gaan, maar dat werd door de boswachter voorkomen. Hierdoor ontstond een lichte aanrijding tussen beide voertuigen.

Verzet
De 52-jarige man verzette zich hevig bij zijn arrestatie. Hij probeerde daarbij de wapenstok van de boswachter af te pakken. De ‘BOA’ was genoodzaakt om snel de assistentie van de politie in te roepen en zijn hond in te zetten. De boswachter liep tijdens de schermutseling onder meer een dikke lip en een bloedneus op. De verdachte werd uiteindelijk overmeesterd. Hij is vanwege een hondenbeet eerst in het ziekenhuis behandeld en daarna ingesloten in het cellencomplex. De politie onderzoekt of hij verantwoordelijk is voor eerdere dumpingen in het natuurgebied.

Afvaldumper mishandelt BOA (Foto: Politie)
Afvaldumper mishandelt BOA (Foto: Politie)