Donar wint wťl van koploper, drama Dordtse basketballers

In de Dutch Basketball League heeft het Groningse Donar zich eindelijk weer van een goede kant laten zien. Na vier opeenvolgende nederlagen won de ploeg op bezoek bij koploper ZZ Leiden ineens wél, waardoor de Leidenaren na 28 wedstrijden hun derde nederlaag moesten incasseren.

Donar had al sinds 1992 niet meer vijf keer op rij verloren en men was duidelijk niet van plan om die reeks te evenaren: vroeg in het tweede kwart stond het al 12-34. De Groningers hielden de touwtjes stevig in handen en na drie kwarten stonden ze met 55-68 nog altijd ruim voor. Onder leiding van Worthy de Jong, goed voor 28 punten, kwam Leiden echter op indrukwekkende wijze terug: 82-83, waarna Lance Jeter met twee vrije worpen Donar alsnog de 82-85 zege bezorgde.

Voor de Dutch Windmills uit Dordrecht was er dramatisch nieuws. De ploeg debuteerde dit seizoen in de DBL, won onlangs nog van Donar en stond op de vijfde plek zeer ruim in de play-offplekken. De financiën waren echter een stuk minder gunstig en woensdag is het doek definitief gevallen: hulp van Jack's Casino en Bob van Oosterhout mocht niet baten, de ploeg is failliet en alle resultaten van de ploeg uit de tweede helft van de competitie zijn geschrapt.