FOK! Wat een weer: het droogteseizoen is begonnen

Goeiedag!  

Als we de huidige luchtdrukverdeling in januari of februari hadden gehad, dan hadden we op de schaatsen kunnen gaan staan. Een krachtig Scandi-hoog met de bijbehorende noordoostenwind voert de komende dagen erg frisse lucht naar ons land toe. Ik ben er absoluut niet blij mee. Het afgelopen weekend was perfect met meer dan 20 graden. Dat gaan we op zijn zachtst gezegt niet helemaal halen de komende dagen. Sterker nog op donderdag en vrijdag wordt de 10 graden niet eens gehaald. Wat een verschrikkelijke kou in april!

En niet alleen dat. Ook het droogteseizoen is weer begonnen, en dat is al niet veelbelovend. De komende 10 dagen is er inderdaad van neerslag nauwelijks tot geen sprake, het is weer continue een hogedrukblokkade. Heel vervelend allemaal weer. Ook voor uw weerman, ik weet vandaag nog wel een verhaaltje uit mijn mouw te verzinnen, maar met deze vooruitzichten ben je met 5 minuten weerkaarten kijken alweer klaar. Totaal inspiratieloos weer. Kou en vooral droog.  In de loop van het weekend wordt het wel wat zachter. 

Voorlopig dus droog en fris weer. Er komt wel meer bewolking op de donderdag en vrijdag. Maar daarna komt de zon weer terug. 

Fijne avond! 

Mooi weer met wat wolkjes (Foto: Interpretatie)
Heerlijk weertje om naar buiten te gaan. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.