Vier jongeren neergestoken bij Hoofddorpse speeltuin

In Hoofddorp zijn maandagmiddag vier gewonden gevallen bij een steekpartij. Het gaat om ruziënde jongeren, waarbij één persoon is aangehouden.

Twee groepen jongeren gingen met elkaar op de vuist, zeker één van hen greep een mes en stak erop los, waarna hij er vandoor ging. Het hele gebeuren vond plaats op de Paxlaan in Hoofddorp, dicht bij een speeltuin. Onder meer een traumahelikopter kwam erbij. 

De Telegraaf schrijft dat het gaat om twee groepen die al langer een conflict hebben 'in de speeltuin', wat er opvallend genoeg en ondanks hun vermoedelijk wat hogere leeftijd op lijkt te duiden dat ze de kinderspeelplaats als thuisbasis zien.

Eén groep komt uit Syrië, de andere uit Nederland. Een ooggetuige was met de slachtoffers aan het 'chillen' en gaf ook nog wel een reden voor de onderlinge spanningen: "Ze mogen elkaar niet en luisteren andere muziek."

Volgens hem kwamen een paar Syriërs naar de speeltuin, waarop de twee groepen zich niet konden beheersen en een handgemeen ontstond. De Nederlanders riepen de Syriërs toe dat ze 'dom' zijn, waarop dezen er vandoor gingen. De ooggetuige zei dat twee van hen bij terugkomst, amper vijf minuten later, een mes bij zich hadden.