Bizarre misser Choupo-Moting, PSG nog geen kampioen

Paris Saint-Germain had zondag al kampioen kunnen worden in Ligue 1, maar mede door een bizarre misser van Eric Maxim Choupo-Moting moest het feestje worden uitgesteld.

In de thuiswedstrijd tegen Strasbourg leek PSG na bijna een half uur een 2-1 voorsprong te nemen toen Christopher Nkunku de bal over de keeper stiftte. Choupo-Moting wilde de bal op de doellijn het laatste zetje geven, maar zijn goaltjesdiefreflexen lagen nog even thuis. PSG was na dertien minuten nog wel op voorsprong gekomen via de Duitser, waarna Strasbourg langszij kwam.

Kort na de flater van Choupo-Moting namen de gasten in Parijs zelfs de leiding en pas in de slotfase wist Thilo Kehrer een nederlaag voor PSG te voorkomen (2-2). Komende zondag heeft de Franse grootmacht aan een gelijkspel bij nummer twee Lille genoeg om de titel te grijpen.

Choupo-Moting vond het na afloop lastig om zijn misser te verklaren. "Ik dacht eerst dat de verdediger de bal nog zou blokken. Ik twijfelde of ik de bal nog moest aanraken, omdat ik misschien buitenspel zou staan. Het ging heel snel, dus het is wellicht moeilijk te begrijpen. Maar in een soort slechte reflex raakte ik de bal nog aan en ging hij tegen de paal."

Uitslagen Ligue 1 zondag
Reims - Lille 1-1
Toulouse - Nantes 1-0
OGC Nice - Montpellier 1-0
Paris Saint-Germain - Strasbourg 2-2