Tarquini en Björk winnen op stratencircuit van Marrakesh

Gabriele Tarquini en Thed Björk zijn winnaar geworden van race twee en drie van het FIA WTCR in Marrakesh. Op zaterdag was Esteban Guerrieri winnaar van de eerste race.

De tweede race van het openingsweekend van het FIA WTCR is gewonnen door Gabriele Tarquini. De regerend kampioen profiteerde van een crash van zijn teamgenoot Nicky Catsburg. De Nederlander ging van de baan vanwege problemen met de remmen. Achter Tarquini werd Audi-coureur Jean-Karl Vernay tweede. Op de derde plaats finishte Yann Ehrlacher. In tegenstelling tot Catsburg wisten de andere twee Nederlanders wel te finishen. Tom Coronel werd in zijn Cupra veertiende en vier plaatsen daarachter finishte Niels Langeveld.

In de slotrace mocht Frédéric Vervisch van pole vertrekken, echter de Belg verloor de eerste plaats aan de Lynk & Co-coureurs Yvan Muller en Thed Björk. Björk stond onder druk van Vervisch zodat Muller weg kon rijden. In de veertiende ronde sloeg het noodlot echter toe voor Muller. De Fransman viel uit met een kapotte stuurinrichting. Vanwege een crash van Jean-Karl Vernay werd de race onder een gele vlag situatie afgevlagd. Achter de Zweedse winnaar finishten Vervisch en Mikel Azcona als tweede en derde. Coronel en Langeveld werden opnieuw veertiende en achttiende. Vanwege de crash in de tweede race was Catsburg niet gestart.