FOK! Wat een weer: Nog even zacht

Het wordt vandaag op de meeste plaatsen zonnig. In het noorden, (uiterste) zuiden en zuidwesten komt vanochtend echter op veel plaatsen mist of laaghangende bewolking voor. In het oosten van Noord-Brabant en het noorden van Limburg is het zicht lokaal verkeersbelemmerend. De mist en lage bewolking later in de ochtend op. In het zuiden kan vanaf de middag plaatselijk een bui ontstaan, in het uiterste zuiden is onweer niet uitgesloten. De middagtemperaturen liggen tussen 18 en 21°C, vlak aan zee enkele graden lager. In het zuiden en zuidwesten is de wind zwak en meest zuidwestelijk, elders komt de wind uit oost tot noordoost en is overwegend matig. In het noordelijk kustgebied wordt de wind vanmiddag vrij krachtig.

Vanavond en in de nacht naar dinsdag komt de bewolking vanuit het zuiden iets verder noordwaarts. In het uiterste zuiden blijft de kans op een bui bestaan. Elders komt wat meer hoge bewolking maar blijft het droog. De minimumtemperaturen variëren van 4°C in het noorden tot 8°C in het zuiden. De noordoostenwind is matig, vlak aan zee vrij krachtig en in het Waddengebied wordt de wind krachtig. In het uiterste zuiden wordt de wind zwak en veranderlijk.

Dinsdag overdag verandert er in het weerbeeld maar weinig. In het noorden is het zonnig, naar het zuiden toe komt er meer sluierbewolking. In het uiterste zuiden is de bewolking het dikst en daar is er kans op wat (buiige) regen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 11°C op de Wadden tot 16°C in het midden en zuiden. De wind wordt gedurende de dag overal noordoostelijk en matig, in het zuiden zwak tot matig en in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)

Mooi weer met wat wolkjes (Foto: Interpretatie)
Heerlijk weertje om naar buiten te gaan. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.