Zwolse basketballers weer te sterk voor Donar

In de Dutch Basketball League heeft Landstede in het eigen Zwolle voor alweer de vierde keer dit seizoen gewonnen van het Groningse Donar. De bezoekers maakten het bij vlagen spannend, maar konden de Zwolse aanval niet aan: 101-96.

Halverwege ging het met 53-50 gelijk op en Donar kwam in het derde kwart op gelijke hoogte. Zwolle kon echter versnellen en liep uit naar 74-66, waarna de winst niet echt meer in gevaar kwam. Een drietje van Arvin Slagter hield de schade voor Donar beperkt, maar de aandacht ging vooral uit naar drie Zwollenaren: Kaza Kajami-Keane (22 punten, 8 rebounds), Olaf Schaftenaar (25 punten) en Shaun Dorsey-Walker (33 punten) waren samen goed voor ruim driekwart van de Zwolse productie.

De Dutch Windmills uit Dordrecht wonnen op bezoek bij de Den Helder Suns met 75-83, ondanks een knappe comeback van de Suns in het slotstuk. Steve Harris was op dreef en tekende voor 26 punten en 12 rebounds. Koploper ZZ Leiden kwam in Rotterdam niet in de problemen en rolde Feyenoord met 58-97 op, onder meer dankzij 25 en 23 punten van Darius Thompson en Maurice Watson.