FOK! Wat een weer: rokjesdag!

In een groot deel van het land zijn er brede opklaringen, in het (zuid)westen komen nog wolkenvelden voor met zeer lokaal een bui. Verder is het nevelig. Overdag verdwijnen de wolkenvelden vrij snel en wordt het vrijwel overal zonnig. In het uiterste zuiden neemt de bewolking later in de middag en avond iets toe en is heel lokaal een bui mogelijk. De temperatuur loopt op veel plaatsen op naar 19 tot 21°C. Op de Wadden blijft de temperatuur bij een graad of 15 steken. De wind is overwegend matig uit oost tot noordoost.

Komende nacht is het, op het uiterste zuiden na, vrij helder. In het uiterste zuiden kan nog een bui voorkomen en daar kan lokaal ook mist ontstaan. De minima lopen uiteen van 5°C in het noorden tot 10°C onder de bewolking in het zuiden. De oost- tot noordoostenwind is meest matig.

Maandag overdag neemt de bewolking in het zuiden toe. Daar is in de loop van de middag kans op een zeer lokale bui, waarbij onweer niet helemaal is uitgesloten. In de rest van het land is het tamelijk zonnig. De middagtemperatuur ligt rond 18°C, maar vlak aan zee enkele graden lager. In het zuiden wordt de wind zwak en veranderlijk, elders blijft deze oost tot noordoost en meest matig. (Bron: KNMI)

Interpretatie spotte deze boom in bloei  (Foto: Interpretatie)
Interpretatie spotte deze boom in bloei (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.