Bautista wťťr ongenaakbaar in World Superbikes, Van der Mark 6e

Motorcoureur Alvaro Bautista heeft ook de zevende race in het World Superbikes-kampioenschap gewonnen. De dit jaar debuterende Spanjaard was ook op Motorland Aragon voor eigen publiek weer ongenaakbaar, nadat er in de eerste zes races ook al geen maat op de Ducati-rijder stond.

Bij de start ging het gelijk al fout voor Markus Reiterberger, die nog voor de eerste bocht onderuit ging, maar wel relatief goed weg leek te komen. Polesitter Bautista pakte weer eens de leiding en ging er gelijk vandoor, Alex Lowes was na een paar ronden de best of the rest op plek twee. Lowes had Tom Sykes achter zich aan, met daarachter Chaz Davies, wereldkampioen Jonathan Rea en Michael van der Mark.

Lowes begon het al snel lastig te krijgen, met als gevolg dat Yamaha-teamgenoot Van der Mark voor de zoveelste keer in zijn nek zat. Voorin de groep knokten Davies en Rea bocht na bocht om plek twee, Van der Mark sloeg een korte aanval van Eugene Laverty succesvol af. De Noord-Ier wist zich er uiteindelijk toch voorbij te werken en verschalkte ook Lowes, waardoor hij de vierde plek in beslag nam.

Voorin kwam Bautista uiteraard niet meer in gevaar en de Spanjaard won weer met een gigantische voorsprong. Nadat de Ducati-coureur was gefinisht, gedoucht en even de eerste zeven seizoenen van Game of Thrones had gekeken kwam Rea over de finish, vlak voor Davies. Laverty ging in de laatste ronde onderuit en gooide zijn vierde plek in de schoot van Lowes. Sykes werd nog vijfde, voor Van der Mark.