FOK! Wat een weer: droog

De dag begint bewolkt en nevelig. Zeer lokaal kan er vanmorgen in het westen en noorden wat lichte motregen vallen, maar verder is het droog. Later vanochtend kan de zon in het noordoosten en in Limburg al tevoorschijn komen. In de loop van de middag breekt de zon van het oosten uit geleidelijk op steeds meer plaatsen door. In het westen blijven wolkenvelden waarschijnlijk ook vanmiddag hardnekkig. De maximumtemperatuur varieert van 14°C in het westen tot lokaal mogelijk 19°C in het uiterste noordoosten. Op de Wadden ligt de temperatuur rond 12°C. De oostelijke wind is meest matig.

Komende nacht zijn er vooral in het zuiden en westen wolkenvelden en daar is een zeer lokale bui niet uitgesloten. Elders zijn er brede opklaringen, waarin lokaal (grond)mist kan ontstaan. De oost- tot noordoostenwind is zwak tot matig en de temperatuur daalt naar circa 8°C.

Zondag overdag verdwijnt ook in het zuiden en westen de bewolking en wordt het vrijwel overal zonnig. In het uiterste zuiden is later in de middag of in de avond zeer lokaal een bui mogelijk. De temperatuur loopt op veel plaatsen op naar 19-20°C. Op de Wadden blijft de temperatuur bij een graad of 15 steken. De oostelijke wind is meest matig. (Bron: KNMI)

Avondlucht in Purmerend (Foto: spylacopa_68)
Mooie avondlucht in Purmerend. (Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.