Man krijgt klappen met vuurwapen

Klappen op het hoofd met een vuurwapen en bloedend achtergelaten in een portiek aan de Sjanghailaan in Rotterdam. De politie zoekt dringend getuigen van een gewelddadige beroving van een 56-jarige man. Hij werd belaagd door twee mannen voor de deur van zijn huis. Die gingen er met de telefoon en enkele persoonlijke spullen van de man vandoor.

Het slachtoffer kwam dinsdagavond rond 22:15 uur thuis, maar was zijn sleutel vergeten. Hij belde aan, zodat zijn zoon open kon doen. Op dat moment verscheen er een man achter hem, die hem direct op zijn lichaam en hoofd sloeg. Een tweede man kwam erbij en schreeuwde om geld, terwijl de ander het slachtoffer vast hield. Het slachtoffer gilde, wat de zoon kon horen door de intercom.

De mannen trokken het slachtoffer ondertussen naar een donker deel van het portiek, waarbij het slachtoffer zag dat een van de daders een vuurwapen had. Die begon ermee op het hoofd van het slachtoffer te slaan. Op dat moment kwam de zoon naar beneden en vluchtten de daders weg in de richting van de Kobelaan, het slachtoffer bloedend achterlatend. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.

De daders zijn rond de 1.75 en 1.80 meter lang, eentje was slank, de ander nogal fors. Ze hebben een donkere huidskleur, spreken goed Nederlands, en droegen beiden een donkere jas met capuchon en iets voor hun gezicht. De politie vraagt geuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Ook is de politie op zoek naar camerabeelden. Deze kunnen worden geupload via het tipformulier op de website.