Politie onderzoekt verband tussen moord en zelfmoord

Bij een schietincident aan de Landsherenstraat in Mijdrecht is op 2 april 2019 een 45-jarige vrouw om het leven gekomen. De politie kreeg rond 22.00 uur een melding dat er knallen waren gehoord bij de woning. Ter plaatse troffen agenten een ernstig gewonde vrouw aan. Zij bleek te zijn neergeschoten. Hulpdiensten, waaronder een traumaheli, kwamen ter plaatse en probeerden het leven van het slachtoffer te redden. Dit lukte niet en zij overleed korte tijd later.

Volgens getuigen vluchtte, kort na het schietincident, een man uit de woning in een onbekende richting. Met meerdere eenheden en met hulp van de politiehelikopter werd in de directe omgeving naar de mogelijke verdachte gezocht, maar hij werd niet aangetroffen. Recherche en forensische opsporing startten direct een onderzoek naar de toedracht en omstandigheden rond het schietincident. Uit dit onderzoek kwam al snel een verdachte naar voren. De politie is diezelfde avond, op 2 april, naar de woning van deze verdachte gegaan en heeft een inval gedaan. De verdachte werd daar echter niet aangetroffen. Het onderzoek wordt verder voortgezet.

Woensdag werd een stoffelijk overschot aangetroffen in de berm aan de Amstelkade in Wilnis. Het gaat om een 54-jarige man uit Zegveld die zelfmoord had gepleegd.  Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer uit Mijdrecht aangifte had gedaan van stalking door deze man. Uiteraard onderzoekt de politie de mogelijke betrokkenheid van deze man bij de dood van de vrouw uit Mijdrecht.