Tiener pakt wapen agent af bij aanhouding

Afgelopen middag werd rond 12:50 uur werd een minderjarige verdachte aangehouden op de Vriezenveenseweg in Almelo. De jongen werd door winkelpersoneel van een supermarkt aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

De jongen was door het winkelpersoneel tegen de grond gewerkt en probeerde zichzelf te verwonden door met zijn hoofd tegen de grond te stoten. Toen de ter plaatse gekomen politiemensen hem overeind hielpen om dit te stoppen ontstond een worsteling waarbij de jongen zich heftig verzette tegen de aanhouding.

Hierbij zag hij kans om het vuurwapen van een van de politiemensen in handen te krijgen. Dit werd hem echter meteen weer afhandig gemaakt. Het incident zal intern worden geëvalueerd aldus de politie. Het betrokken winkelpersoneel is slachtofferhulp aangeboden. Van (een gedeelte van) het incident verschenen vandaag beelden op sociale media.

Na het incident werd op het bureau met de betrokken agenten nagepraat en teruggekeken. De teamchef Jos Westerveld was onder de indruk van zijn mensen. "De collega's twijfelden geen moment en wisten in een luttele seconde de situatie weer onder controle te krijgen. Dat is professioneel gedaan, daar ben ik trots op", aldus de teamchef.