'Villa's en bakken geld voor kinderen vermoorde journalist Khashoggi'

Volgens de Amerikaanse krant The Washington Post is Saoedi-Arabië druk bezig om de kinderen van de vermoorde journalist Jamal Khashoggi stil te houden. De twee zoons en dochters van de journalist zouden maandelijks een bedrag 'van vijf cijfers' krijgen en hebben volgens de krant ook villa's ter waarde van miljoenen dollars ontvangen.

In oktober werd Khashoggi in het Saoedische consulaat in Istanbul vermoord, volgens ongeveer de hele wereld in opdracht van het Saoedische koningshuis, waar de journalist nogal eens kritiek op had. Volgens een Saoedische overheidsmedewerker zou koning Salman de betalingen aan Khashoggi's kinderen goedgekeurd hebben, om 'het verkeerde goed te maken' nadat 'een groot onrecht is gedaan'.

De vier kinderen zouden elk een huis van zo'n 3,5 miljoen euro gekregen hebben in Jeddah. Oudste zoon Salah, werkzaam als bankier, zou verantwoordelijk zijn voor de onderhandelingen met de overheid en zou ook als enige van de kinderen in het land willen blijven. Tegenover The Washington Post wilde hij echter niet reageren op de zaak.

In Saoedi-Arabië loopt een onderzoek naar 21 mensen in de zaak-Khashoggi. Tegen vijf van hen eist de aanklager de doodstraf.