FOK! Wat een weer: weersomslag

Welkom!  

We krijgen vandaag te maken met een héél ander weertype. Het hogedrukgebied dat de laatste dagen al dit fraaie weer bezorgde, trekt nu geleidelijk aan weg en maakt plaats voor een actieve depressie.

Vandaag trekken er verschillende storingen over. De eerste trekt in de ochtend van zuidwest naar noordoost over ons land. Dit levert in eerste instantie gewoon wat regen op, maar bij het verder trekken, én het oplopen van de temperatuur lijkt deze vore zich toch te gaan activeren. Zeker in het oosten en zuiden kunnen zich dan een paar actieve buien gaan ontwikkelen met kans op onweer, hagel en windstoten. Daar wordt het met 17 graden dan ook nog het zachtst. 

Vervolgens nadert er een koufront en die lijkt zich qua activiteit meer op het westen te richten. Daar kan dan ook even flink wat regen vallen en ook een klap onweer is daarbij zeer wel mogelijk. Bij het verder trekken naar het oosten lijkt dit systeem dan toch in kracht af te nemen, en blijft er alleen nog lichte regen over voor de oostelijke helft.

Dan komt er nog een derde front langs, maar die is door alle activiteiten van de vorige fronten niet meer zo actief. Daar valt hooguit wat lichte regen uit.

Tussen al deze fronten in, kan de zon ook nog even schijnen. In het oosten wordt het dus het zachtst, maar in het westen is het met 14 graden ook niet echt koud. Alleen de Wadden blijven met 11 graden wat achter.  De matige wind draait in de loop van de dag naar het zuidwesten. 

Ook de komende paar dagen lijken wisselvallig te verlopen, maar in het weekend zou het dan moeten opknappen en opnieuw wat zachter worden na een paar koelere dagen. 

Fijne avond!  

Vorst in april (Foto: DJMO)
Vorst in april? Jazeker. Het was zondag -4 graden. Al voelde dat een stuk zachter aan. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.