Politie zet idioot op driewielermotor aan de kant

Agenten hebben zondagmorgen een motorrijder aan de kant gezet omdat hij met 115 km per uur en twee kinderen achterop over de Bosdreef in Rotterdam reed.

De 42-jarige man reed iets voor 9 uur op de Bosdreef langs agenten op zijn driewielermotor met 115 km per uur (na correctie) waar 70 km is toegestaan. Op een motor mag slechts één persoon achterop zitten, deze man (of eigenlijk idioot, red.) had zijn beide kinderen van 13 en 9 jaar achterop zitten.

De kinderen en vader droegen een joggingpak in plaats van beschermende kleding. Het meisje had bovendien een niet-goedgekeurde helm op die bovendien ook nog eens veel te groot was. “De helm kon je bij wijze van ronddraaien op haar hoofd. Zelfs met gesloten kinband kon je helm zo afdoen zonder de kinband te openen. Echt levensgevaarlijk” aldus de agent die de man aan de kant zette.

De man kon ook geen rijbewijs tonen en reageerde vol onbegrip over het feit dat agenten hem aanspraken. Hij vond het allemaal complete onzin. Dat vonden de agenten duidelijk niet. De man bracht niet alleen de omgeving in gevaar maar ook zichzelf en zijn eigen kinderen. Hij kreeg bekeuringen voor het niet tonen van het rijbewijs, te hard rijden en het feit dat hij twee personen achterop vervoerde.